Jag blev 9a på SM

Korta versionen av detta inlägg är att jag blev 9a på Svenska mästerskapen i MTB, XCO. Den långa versionen kommer här nedan.

Dagen startade bra med en grötfrukost. Fy vad jag hatar gröt, men bra verkar det att vara. Grötmonstret David åt ca 2liter gröt, imponerande. Efter det blev det en lunch som bestod av ris och soja. Bra uppladdning!

Ca 2h innan start är jag på tävlingsområdet och kollar på när damerna cyklar. Jenny Rissveds är tillbaka på banan och tog hem vinsten i Elit klassen idag. Också imponerande. Efter det så var det dags att byta om. Jag och David drar iväg och kör lite stig cykling + några backar där vi trycker på. En bra och lagom uppvärmning på ca 30min och vi är redo för start.
Jag står nånstans i mitten av startledet som är på ca 30man. Startpistolen klickar till en gång och på andra försöket smäller det till. Jag får en kanonstart och kommer iväg fort. Efter ca 15m cykling så smalar det ihop sig framför och jag blir tvungen att bromsa ganska hårt för att inte krasha. En annan cyklist kör in i mitt bakhjul och jag kommer iväg segt. Är nästan sist i fältet nu och tänker ganska dåliga tankar om racet, men det är bara att köra på. Vill egentligen vara längre fram men är svårt att ta sig fram fort när man är långt bak så jag får kämpa på och jaga. Efter något varv sätter det sig och jag åker med i en klunga. Flockhart håller ett högt tempo och sedan kommer Dennis ikapp bakifrån (han har tappat kedjan) och kör om. Tempot ökas ytterligare lite och Dennis+Flockhart + någon till kanske kommer ifrån. Ut på 3e varet eller om det var 4e så går jag om och ökar tempot. Det känns riktigt bra i benen nu och jag håller ett högt tempo. Jagar i ca 1varv och är nästan ikapp dom ut på sista varvet. Då ökas tempot ytterligare av Dennis och Flockhart+Adam (tror jag) och jag behåller min lucka. Med ca ett halvt varv kvar så kommer jag ikapp Dennis som är rätt så trött, och jag kör om. Jag är inte långt bakom Adam och Isak Nordin nu och det finns bara ett läge: Gasa så mycket det går. Så sagt som det är gjort så pressar jag på och är ikapp Nordin lagom innan sista backen mot mål. Jag tycker han ser riktigt mosig ut och går om i slutet av asfaltsbacken och han kan inte svara utan jag rullar ifrån. Kommer in på en 9e plats och är riktigt nöjd med det resultatet förutom start missen som jag gjorde. Målet för dagen var top10 och det var ett ganska högt mål med tanke på hur många bra det var som var med idag. Många fick bryta, eller fick tekniska strul så en 9e plats känns riktigt bra! Dagens vinnare blev återigen Emil Lindgren som hade en tid på ca 1:32. Jag hade en tid på ca 1:36 så endast 4min efter, inte helt illa pinkat! Nästa år är det top5 som gäller 🙂

Nu sitter jag på B&B hotellet i Gävle och ska sova. Imorgon är det race igen fast denna gången långlopp, Engelbrektsturen. Vi får allt se hur det går!

Statistik ifrån dagen: (Strava)
Placering: 9 (Resultat)
Tid: 1:36:49
Med puls: 173
Max puls: 186
Med watt: 237w
NP: 283w

P1200065P1200070P1200071P1200074P1200295P1200300P1200310P1200317lördag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: