Top 10 på ännu ett långlopp

Då var det dags igen för ännu ett inlägg. Blivit mycket av det den senaste tiden, kanske är bra?

Idag såhär dagen efter SM så var det långlopp på schemat. Igår åkte vi till Gävle för att bo där, och idag åkte vi till Norberg för att köra Engelbrektsturen. Har kört den 2st gånger förut men inte riktigt fått till något bra resultat. Idag skulle det bli ett bra resultat tänkte jag….(eller?)
Starten går och jag ligger inte riktigt med så långt fram som jag brukar när vi kommer in på grusvägen. Tar det chill och glider med och som väntat så går det hårt upp i första backen (Maskinbacken). Jag trycker på och går om många cyklister som kroknar fort i uppförsbacken. Jag är inte riktigt med där jag vill vara utan hamnar i ett ingemansland tillsammans med Viktor ifrån teamet. Vi kör på och har Allebike Dennis strax framför oss. Jag säger till Viktor att vi kör ikapp och tillslut så kommer vi ikapp honom och ett gäng andra cyklister. Det är nu jag, viktor, limpan lindblom och Johan Noren. Wetterhall är med i denna gruppen också och vi jagar för att komma ikapp de 4st som ligger i täten och som vi ser framför oss några hundra meter fram. Wetterhall går upp och kör som aldrig förr och jag får jobba för att åka med. Ner för en stig så får han en ganska oväntad punktering och blir såklart sur som fan. Vi andra tuffar på och jag är rätt så seg i benen nu känner jag ifrån gårdagens urladdning. Vid ett tillfälle som jag tror är lite svagt uppför och stenkross så halkar jag och viktor efter medans Allebike duon + limpan glider ifrån. Vi kämpar ändå på med att hålla farten uppe men inser snart att det är förgäves att komma ikapp. Jag hör att Dennis vrålar på Emil och Micke som ligger i gruppen längst fram och nu i efterhand så har jag fått höra att dom väntade in dom en aning. Bra taktikkörning där ifrån Allebike!
Viktor gör det största jobbet i våran duo klunga då jag är rätt seg och känner mest för att bryta loppet. Viktor vrålar att han måste stanna och fylla luft och då stannar jag också och hjälper till så det ska gå fortare. Vi blir ikappåkta av 2a klungan som är riktigt stor och hänger på där. Sedan är det bara att mala på och allt eftersom det går fort på stigar och i backar så droppar det av folk. Vid 1mil kvar så är det Jag, Viktor, Junell, Sparr, Wennergren, Jakob Björklund och någon mer som är i en klunga. Det känns att det kommer bli spurt om placeringarna så på den sista grusvägen in mot mål så går det ryckigt. Det rycks men ingen kommer riktigt loss. Med någon kilometer kvar gör Viktor ett ryck och Wennergren tar hans hjul och jag tar Wennergrens. Nu är det var man för sig och jag ligger på 3e hjulet in mot spurten. Tyvärr så är det lite långt fram till Viktor och jag lägger in en faktiskt bra spurt men kommer inte riktigt om. Glider ändå förbi Wennergren och kommer i mål på en 8e plats. Viktor förtjänade verkligen 7e platsen idag då han körde riktigt starkt. För er som undrar vad det krävdes idag så kommer det lite siffror nedan:

Första backen Maskinbacken, tid upp: 1:47
Watt: 435w (6,49w/kg)
Puls: 185

Statistik från hela loppet: (Strava)
Placering: 8 (Resultat) – OBS pdf fil
Tid: 2:17:24
Snitt hastighet: 30.6km/h
Snitt puls: 162
Max puls: 187
Snitt watt: 246w (3,67w/kg)
NP: 283w (4,22w/kg)
Lufttryck: 1.8bar fram och bak

P1200331P1200329P1200322P1200340P1200348P1200356P1200375P1200387P1200389P1200397P1200399P1200400P1200405

söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: