Mest flow vinner

Godkväll. Väl parkerad hemma i soffan i skrivandets stund. Idag har jag varit i Rävlanda och kört mtb tävling. En deltävling i Västgötacupen som jag inte har kört tidigare år, och från vad jag har hört av andra om banan så skulle den vara riktigt bra. Inga stora backar och väldigt lik prästaspåret i Tibro som förövrigt är ett riktigt roligt spår.

Tävlingsledningen verkade ha strul med att hitta resultatsammanställningen i totalen så istället för att gå på placeringarna som folk hade så ropade dom upp elit klassen först, följt av h30, junior osv. Tur för mig som fick stå 3a längst fram men egentligen ligger på en 11e plats i totalen. Starten går och jag är först iväg. Har ledningen in i första kurvan och sedan kör Dennis Wahlkvist om. Det går okej i början men sedan ökar han, jag tappar en liten lucka och försöker ta ikapp den. Jag känner att jag inte har så himla bra flow i cyklingen de första varvet och försöker istället att få det samtidigt som jag försöker köra riktigt fort och inte slösa kraft. Hur gör man då? Man släpper bromsarna helt enkelt. Gick all in på att försöka inte bromsa något hela varvet och istället ha bra rull igenom alla kurvor för att slippa alla jobbigt igångdrag. Min plan går riktigt bra och jag behöver knappt bromsa på hela varvet!!! (Banan har sjuuukt mycket kurvor och svängar med bra fäste i). Det finns mer fäste än vad man tror och jag kör på ”chansning” genom alla kurvor. Lyckas bra och håller mig på hjulena men desvärre kommer jag inte ikapp Dennis utan håller samma avstånd i 5varv ungefär. Sen märker jag att jag kommer ikapp honom mer och mer och förstår att han måste blivit trött. Med 1/2 varv kvar är jag ikapp och planen är att jag ska gå om honom direkt när jag kommer ikapp och försöka öka tempot (jag ligger på max hela tiden haha..) Detta går inte så bra då det är riktigt svårt att köra om och Dennis sänker tempot så det går halvfort i skogen där man inte kan komma om. Jag fattar direkt vad han gör och inser att det kommer bli tufft att komma om. På dom partierna där det går att köra om så är vi båda utvilade och båda två spurtar så hårt det går för att komma om/hålla ifrån. (1000w+ på alla lättåkta ställen)
På langningssträckan kommer jag om, men klantar mig lite i kurvan efter och Dennis kommer om mig på rakan. Detta är i princip sista stället man kan köra om på innan mål och jag förstår att det kommer bli en spurt. Spurten är riktigt kort och jag förstår redan nu att det kommer bli svårt att komma om…… Ger det såklart ändå en chans och tar i så mycket det bara går för att spurta om Dennis och ta 1a platsen på spurtrakan, men det går inte hela vägen. Han slår mig med mindre än 1/2 cykellängd (känns det som) och jag tar 2a platsen. Besviken som fan men ändå nöjd. Det var ett riktigt roligt och stenhårt race där jag höll ett riktigt jämnt och bra tempo alla 6 varv.
1a varvet: 11:01
2a varvet: 10:45
3e varvet: 10:48
4e varvet: 10:48
5e varvet: 10:45
6e varvet: 11:12

Helt ok varvtider!

Imorgon är det ännu ett race i Göteborg fast swe-cup och uci cat.3, det lär bli hårt!

Dagens pass i siffror finns här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: