Oldsschool mtb i Hjo

Godkväll. Sitter på tåget till Malmö för att imorgon spana in de nya 2019 år trek sortimentet. Ska bli riktigt kul och spännande att se vad som finns att erbjuda!

Igår fyllde jag 24år. Jag cyklade även en cykeltävling som detta inlägget mestadels kommer att handla om. Vi börjar därför med tävlingen:
Tävling i Hjo, högaliden race som jag har kört ett par gånger förut. Just förra året så var jag inte med pga sjukdom men i år vad jag med och krigade. Min totalplacering i västgötacupen som denna deltävling tillhör var någonting typ 8e plats så jag fick starta i första led. Var många starka juniorer med idag och även några snabba elit åkare så jag visste redan ifrån start att det skulle bli ett hårt race. Just innan start drar speakern igång publiken och dom börjar hurra för mig och min födelsedag. Visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen men det var riktigt roligt och uppskattat ändå tycker jag! Du är en grym speaker Gunnar 🙂
Starten går och jag får i pedalen direkt. Är 3a in i första svängen och har ett riktigt bra utgångsläge. Innan kurvan in i första skogspartiet så trycker jag mig förbi en gubbe så jag är nu 2a in i skogen. Ännu bättre utgångsläge även fast jag hade velat vara först och bombat på rejält nerför första backen i skogen. Hur som så är jag 2e man och tempot är högt. Jag biter mig fast och vet att juniorerna som flåsar mig i nacken kommer hetsa första varvet. Sagt och gjort så blir jag omkörd på första bästa ställe av 3st men det gör inte så mycket. Jag åker med bakom grabbarna som fajtas om placeringarna och vid ett tillfälle efter ca 1varv (tror jag) så får killen framför mig problem med cykeln. Det blir en lucka mellan mig och dom 2 som är framför som jag inte riktigt orkat jobba ikapp. Jag tänker att tiden tar ut sin rätt och försöker istället hitta flyt och flow i min åkning. Det har regnat innan start så banan är ganska hal och lerig, och rötterna/stenarna gör att man hela tiden får kämpa för att inte göra bort sig tekniskt. Jag tappar mer och mer på framförvarande grabbar som kör riktigt fort, och känner att jag börjar bli riktigt trött. Tappar nästan moralen att fortsätta jaga ett tag eftersom det svider ordentligt i benen men jag fortsätter ändå. Får mellantider at John några gånger utmed varvet och förstår att jag tappar mer och mer. Bakomvarande är inte långt ifrån (ca 20.30s) så jag måste verkligen kämpa hela tiden. Gnetar mig i mål på en tid 1:07 ungefär och idag har jag fått jobba ordentligt. Det räcker till en 3e plats totalt i maxiklassen med 2st starka junisar framför och en 1a plats i elit klassen. Bockar och bugar för ett riktigt roligt och bra arrangemang, även om det var lite oklarheter kring banan kan tyckas. Inget som hade förändrat min placering så ska inte säga så mycket mer om det.

Resten av dagen spenderades hemma i sällskap av bästa mattis och familjen. Trevligt med födelsedagsfika och extra gott med hembakta bullar. Det känns bra att fylla 24!

Stats ifrån dagens race: (Strava)
Resultat: 3a totalt (1a maxi) (Resultat)
Tid: 1:06:57
Snitt puls: 170
Max puls: 183
Snitt watt: 263w
Watt Np: 303w

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: