Årets första tävling, Varberg

Hej igen efter ett ganska långt uppehåll ifrån skrivandet här på bloggen.
Som ni kanske vet så har det istället blivit desto mer vloggar. Varje Onsdag har jag kört en ny vlogg i några månader nu och har egentligen kört det istället för att skriva här. Men nu kände jag att jag behövde skriva av mig lite om gårdagens tävling så här kommer en race rapport ifrån den.

22 April Måndag, Varbergs mtb meeting

Första deltävlingen i Västgötacupen skulle idag komma att köras i Varberg på en bana som jag har presterat bra på tidigare år. Förra året var jag 2a bakom Emil Lindgren och även i år stod han på startlinjen. Första tävlingen är det alltid lottad startordning och jag hade tur i år (igen) och var lottad som 2a person. Fick alltså stå i första startled vilket är en riktigt stor fördel i det startfältet som var igår. Kan meddela att det var riktigt tufft!

Starten går och jag får en hyfsad start ändå, ingen sån där pangstart men jag glider med som typ 5-7e man. Första varvet går det ganska fort men jag åker med bakom framförvarande cyklister utan att egentligen ha några större problem. Känslan idag är riktigt bra och jag har bra pang i benen. Efter något varv så känner jag att jag måste köra om och försöka gasa ikapp Emil och Vilgot som ligger en bit före. Efter 2 varv körda så är jag i en bra position för att jaga, alltså ingen framför mig. Jag kör på och har med mig Oscar Lindh och Melker Hedren på hjul. Dom gör inte så mycket jobb utan åker mest med och jag tänker istället nu att jag får försöka köra ifrån dom. Tar det lite lugnare på några ställen och sen försöker jag gasa på för att få lucka, men det går inte riktigt hem.
Med 1/2 varv kvar går Oscar om mig och gör ett riktigt ryck. Jag jobbar ikapp det och när jag väl kommet ikapp honom så gör jag en tabbe. Jag har för mig att vi kör om en tjej och när jag ska om så tappar jag balansen lite och får sätta ner foten i marken. Foten studsar tillbaka och trmapan stäffar stenhårt precis under fotknölen på insidan av foten. Aj aj aj vad ont det gör… Kan knappt få tillbaka foten i trampan igen och Oscar kan segla iväg… Jag ger inte upp utan försöker ändå köra i mål och jaga ikapp, men självklart kommer jag inte ikapp. Smärtan är nästan outhärdlig när jag gått i mål och jag får sätta mig ner en stund. Inte kul när det gör sådär ont så man blir lipig, men vad ska man göra.
Jag rullar iallafall in på en 3e plats i elit och 4e totalt eftersom Oscar kom före mig. Får anses som ett riktigt bra resultat och en bra start på säsongen ändå med tanke på att jag endast var ca 50s efter dagens vinnare Emil!

Nu laddas det om för klippingracet i säter nästa helg. Kommer bli en riktigt tuff tävling men det kommer bli kul. Jag är taggad!

Och ja det kommer att komma en vlogg ifrån igår. Jag länkar den här när den är uppladdad 🙂 Ha det gott!

Strava: https://www.strava.com/activities/2313688728
Resultat: https://www.indta.se/api/v1/fil/bilagor/6b905213-68a3-460e-924d-5c6f602a1dd9/xcoherrarelit.pdf
vlogg: https://youtu.be/fTcXIQX8vCg

Bilder: Jacob Saruta
57503082_2323596384371225_8668037429816459264_o58372849_2323610227703174_6644069735510048768_o

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: