Klippingracet, mitt bästa race någonsin

Godkväll. Klockan har precis slagit 22.00 och jag har kommit hem ifrån en bra dag i Säter, nämligen klippingracet.

Årets första swecup och uci-race skulle idag köras i Säter. Jag har fått nummer 13 så dagen börjar väl bra. Jag, Jim och farsan åkte upp hit igår för att teståka banan och sova över för att slippa åka tidigt idag. Testvarvet kändes väl okej och det fanns lite tryck i benen ändå.
Idag på själva tävlingsdagen så började jag med uppvärmningen. Asfalt blev det och körde ca 30min lugnt med några intervaller för att komma igång. Sedan var det att ställa sig i startfållan och komma in som 13e man. Led 2 fick jag stå i och jag ställde mig ute vid kanten för att ha möjligheten att köra om när starten väl gick. Riktigt så blev det inte riktigt… Killen framför mig fick något strul i starten och jag fick bromsa direkt. Näst sist ut var jag av 28 pers och nu tänker jag typ ”fan också. det kommer bli tufft idag”. Hur som helst så bestämde jag mig för att bara kötta på och köra så hårt det går så länge det bär och så fick det bli. Jag körde om hela tiden och avancerade ganska snabbt ändå. Dom 2 första varven var riktigt jobbiga och jag fick ta i ordentligt för att få en bra placering. Men sen kändes det så bra så jag fortsatte bara att plöjja och köra om folk. Tillslut efter typ 4 varv så var det i princip bara jag och Axel lindh som körde ihop och vi körde på 4e och 5e plats. Shit vad bra det går nu! Kan jag slå axel tro? Jag började försöka tänka lite hur jag skulle bli av med honom men det kändes som att jag var starkare idag då han åkte med mestadels bakom mig (han var uppe och drog också). Jag får testa att rycka helt enkelt. Sedan kör vi förbi tekniska zonen och där står micke olsson och byter bakdäck. Han har fått punka och vi svishar förbi, shit nu kör vi om 3e platsen. Men om jag känner micke rätt så kommer han att köra ikapp med en dundrande fart och det gjorde han några minuter senare. Jag och axel försökte hänga på men det ville sig inte riktigt. Vi kör ändå på och det börjar kännas i kroppen att man har varit ute i 1h30min. Jag gör ändå ett ryck/fartökning med ca 1½ varv kvar och får en liten lucka som sedan växer och växer. Jag rullar in som 4e man och är riktigt nöjd med dagen. Känslan idag var ungefär som att man bara kan stå upp och ta i utan att bli trött, backe efter backe. Riktigt gott att få ha sån känsla ibland också.

Tyvärr så var jag otroligt orutinerad och missade prisutdelningen… Dom 10 första fick prispengar och uci-poäng i H-elit eftersom det var uci klass 2. Har lite ångest för den missen men… ja… jag var ute i skogen och hejade på H40 cyklister. Bättring till nästa gång.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova. Sammanfattningsvis så har det varit en lyckad dag! Vi hörs

Resultat: Finns här
Strava: Finns här
Vlogg: (kommer)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: