Årets första tävling på GC

IMG_2214

Goddag.

Nu är tävlingspremiären gjord för 2020. Idag den 9e februari på Gran Canaria så körde vi en tävling som var riktigt jobbig, och det gick ganska bra för oss Skövde åkare faktiskt.

Banan var ca 40km lång med 1000hm så det skulle komma bli jobbigt och så blev det. Redan ifrån start så trissades tempot upp och efter någon minut så bildades en första klunga. Jag satt inte med där utan var med 2a klungan som låg bakom. Viktor var med i första och när den bildades så tänkte jag att någon annan kan täppa den luckan som blev men det visade sig att dom som var starka satt med längst fram… Suck. Första backen gick hårt och på toppen så anslöt jag till första gruppen som nu bestod av 4st cyklister inkl. mig själv. Till en början var den större men eftersom det gick håååårt så var det många som fick släppa.

Nedan är kraftkurvan för den branta delen av backen. Det krävdes 6w/kg för att åka med där

6wkg

Nästan hela första backen, som tog oss 10:50 på 371w, alltså 5,62w/kg

backe1

Hela första backen som tog 15:20 med ett snitt på 5,4w/kg

backe11

(Jag får passa på att säga att det är lite andra förhållanden här på gran canaria än vad det kanske är hemma eller inne på zwift (för er som vill jämföra siffror). Kanske inga extrema värden ovan för att åka med men det var stenigt, uppför och studsigt som attan och utöver det så stod luften helt still och solen brände på hela kroppen. Så helt klart tuffa förhållanden att cykla och ta ut sig på idag!)

Tempot är fortfarande hårt och det är inte riktigt lika brant nu men det går fortfarande svagt uppför. 2st cyklister kommer iväg en aning och varken jag eller Viktor (och en 3e gubbe) orkar inte riktigt åka med. Det blir en liten lucka och en ännu större lucka när Viktor nästan krashar framför mig i en snäv kurva. Jag tappar helt momentet och kedjan hoppar av framklingan när jag ska börja cykla efter att nästan ha stannat. Skönt med lite vila… eller inte. Det är jobbigt att komma igång igen och Viktor är en bit fram nu. Jag vet att det snart kommer en nedförsbacke som jag kommer att gasa ikapp dom på så jag är lite lugn, och så blir det. Jag kör om Viktor och den 3e gubben nedför och får en liten lucka som dom sedan äter ikapp i nästa långa klättring. Viktor är urstark och bara matar på som ingenting medans jag får slita som ett djur. Jag ligger typ på gränsen vad jag verkligen orkar hela tiden och känner lite att idag är inte min dag. Men jag biter mig fast bakom Viktor och efter ca 20min klättrandes så är det bara jag och Viktor kvar. Här får vi var sin flaska av Matilda och Ellen och det var riktigt skönt att få langning idag.. hade nog dött annars!

Viktor mosar på medans jag är bakom och efter 43min uppför så vänder det och det blir platt/utför en stund. Det är fortfarande 2st cyklister framför oss varav en vi kan se och jag känner att jag ska försöka köra ikapp honon nedför så jag laddar på när det börjar att gå utför och kommer ikapp honom ganska snabbt. Det går sjukt fort och på den sista backen ned mot mål så är jag 50 sekunder snabbare än vad 2an som jag precis kört om är! Jag är dock helt slut och det är fortfarande ca 10min kvar av racet uppför! på en teknisk bana som dom har byggt upp med hopp och sten. Jag krämar ur det allra sista ur kroppen och kommer in på en 2a plats ca 1:50min efter vinnaren. Helt klart ett godkänt första resultat för året men jag måste tacka Viktor för att han drog runt mig i stort sett hela loppet. Grymt bra jobbat och urstarkt cyklat! Hade Viktor gasat lika snabbt som mig nedför idag så hade han nog fanimej vunnit 🙂 Han kom förresten på en grym 4e plats efter att tyvärr ha vurpat i ett dropp på slutet och tappat 3e platsen..

Nedan är tiderna ifrån sista nedförsbacken där ni kan se att jag körde snabbt! (Martin Haugo låg på 2a plats här och det var han jag körde om, Viktor körde också snabbt nedför)

nedfor

Tanken var även att jag skulle filmat hela loppet idag ifrån styret men när jag skulle starta kameran vid starten så var batteriet helt dött. Kollade det igår kväll och då hade det 100%… Får komma ihåg att även kolla det på morgonen nästa gång…. Dock kommer det att komma en vlogg ifrån dagens race ÄNDÅ eftersom the cameragirl Matilda var med och filmade 🙂 Om ni inte följer mig på youtube så kan ni göra det på länken nedan, det vore grymt!
Här är länken för att följa mig på youtube

 

Arrangemanget var bra gjort tycker jag. Lite speciellt och annorlunda mot vad det kan vara hemma men i sin helhet bra. Lite mindre pilat än tex. LLC men det gick och hitta ändå. Mat och dricka (inkl. öl) var gratis efteråt och även massage för den som ville.

IMG_2222

Loppet i sin helhet tog 1:41:40 och det var brutalt jobbigt och varmt. Nedan kommer lite siffror ifrån strava (det är dock med watt ifrån när vi cyklade dit och hem men då gick det inte hårdare än 250w ca..)
Loppet på strava: https://www.strava.com/activities/3086199467/overview
🌎Data ifrån racet: https://www.strava.com/activities/3086199467/overview
🌎Resultat: https://ciclismocanario.es/index.php/smartweb/inscripciones/mostrar_categorias_clasificacion_fichero/61626/14876-OPEN-MTB-ARGUINEGUIN
⏱️Tid: 1:41:40
⏱️Placering: 2a
🔱NP: 320w
🔱Avg: 285w
🔱Tid över FTP (325w): 50:38

🔱20min avg: 342w
🔱5min avg: 408w
🔱1min avg: 432w
❤️Avg puls: 165
❤️Max puls: 184
💨Fart: 21,9km/h
🚴‍♂️Distans: 37,2km
👱Cyklist: Jesper Svensson
👱Längd: 1,76m
👱Vikt: 66kg
❤️Pulsband: Wahoo Tickr
🔱FTP: 334w – 5,06w/kg (Oktober 2019)
🌎Strava: https://www.strava.com/athletes/8392072

IMG_2172

IMG_2177

IMG_2208

IMG_2214

IMG_2220

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: