Hjulbygge

#SRW – SLANGEN RACING WHEELS

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

Är du ute efter ett par high-end hjul i den absolut bästa klassen? Då har du kommit rätt. Jag bygger dom gärna åt dig!

Det finns 3st alternativ om du vill ha det absolut bästa handbyggda hjulen på just din cykel. Jag bygger både hjul för mountainbike såväl som landsväg. Högprofil eller låg, kanttråd eller tub. Valet är ditt

Alternativ 1:

Du vill ha ett par high-end hjul i en rimlig prisklass och vill att jag sköter allt 100% åt dig. Det vill säga att jag fixar fälgar, nav och ekrar/nipplar/washer åt dig samt bygger ihop hjulen på bästa möjliga sätt.

Mtb finns följande alternativ:

Kolfiberhjul med Syntace M40 nav och pillar wing20/21 ekrar. Dom hjulena som jag själv kör på och älskar. Styva och pålitliga samt endast 1280g (wing 20 ekrar) resp. 1310g (wing21)
Pris: 16495kr

Kolfiberhjul med Extralite nav. För dig som vill ha det absolut lättaste man kan få tag på om vi snackar clincher eller tub. Beroende på ekrar landar dom runt 1150-1180g
Pris 18995kr

Kolfiberhjul med dt-240nav
Pris 14995kr

För Landsvägshjul så bygger jag med bla. Extralite, Syntace, dt-swiss och Bitex. (finns allt ifrån 30-88mm både clincher-TL eller TUB)

Racer fälg-broms:
Extralite 40/45mm 17495kr
Extralite 50/55/60mm 17995kr
Bitex 40/45mm Maila mig gärna för pris
Bitex 50/55/60mm Maila mig gärna för pris

Racer disc-broms:
Syntace 40/45mm 15995kr
Syntace 50/55/60mm 16495kr

Alternativ 2:

Du har vissa delar som behövs för att bygga ett hjul men behöver komplettera. Exempelvis så har du ett par fälgar och nav, men inte ekrar och nipplar/washers. Inga problem! Dom ekrarna jag använder mig av är allt ifrån Pillar racing spokes sortiment. Straightpull är det wing20 eller wing21 jag använder mig av.

Alternativ 3:

Du har alla delar som behövs för att bygga och vill endast att jag bygger dom åt dig. Detta går också alldeles utmärkt och jag bygger dom gärna åt dig.
Pris bygge ett hjul: 800kr
Pris bygge ett par: 1500kr

Alla hjul som byggs helt kompletta av mig (alternativ 1) är specialanpassade för att matcha exakt dom komponenterna som kommer att användas. Fälgarna oavsett mtb eller landsväg är alltid specialborrade med exakt rätt vinkel för att matcha navet på det absolut bästa sättet. Genom att göra såhär så får man ut det mesta av fälgen/naven och därmed ett extremt styvt och slitstarkt hjul. Ju styvare hjul desto mindre kraft förlorar man när man trycker på upp för backarna och livslängden blir mycket lång. Alla hjul som byggs av mig byggs med extrem precision med hjälp av specialtillverkade verktyg för att kunna mäta spänning med precision. Alla ekrar på drivsidan är inom en tolerans på under 1% vilket är mycket bättre än serietillverkade hjul. Du kommer garanterat inte att hitta ett styvare hjul på marknaden! Alla nipplar är interna (ENVE använder sig av detta) för att få en slitstarkare fälg som tål mer stryk.
Läs mer on varför man använder interna nipplar här på ENVEs hemsida

De ekrar som används på alla hjul bortsett ifrån att du har egna ekrar kommer att vara Pillar racing spokes wing 20 eller wing 21. Dessa ekrar är de absolut bästa när det gäller hållfasthet och aerodynamik och är även prisvärda. Wing 20 har ungefär samma vikt som sapim cx ray men jag föredrar wing 21 eftersom dom har en bättre aerodynamik och är 10 gånger mer slitstarka än wing 20. Vikten är 0.5g tyngre vid 260mm än wing 20 och sapim cx ray. Vill man ha ett par lätta hjul är wing20 helt rätt. Rekommenderad vikt på cyklisten är under 80kg med dessa ekrar.

Jag erbjuder 1års crash-replacement ifrån inköpsdatumet på fälgarna på alla mina egna hjul som jag bygger. Så om du skulle krasha sönder fälgarna inom 1 år så byter jag dom åt dig gratis och du får köpa fälgen till ett reducerat pris!
Garantin ifrån tillverkaren är 18mån ifrån inköpsdatum men detta täcker ju självklart inte om man skulle krasha med dom utan bara fel som skulle kunna gjorts ifrån tillverkningen, vilket jag såklart kollar när jag bygger ihop dom.

Vid intresse av något av ovanstående alternativ eller prisfrågor mm. går det bra att kontakta mig via mail på jesperr.svensson@gmail.com

Leveranstid just nu på kompletta mtb/lvg hjul är ca 6 veckor då allt måste specialborras/tillverkas efter mina specifikationer.

Länkar:
Syntace: https://www.syntace.com/en_GB/
Extralite: http://www.extralite.com/
Pillar racing spokes: https://www.pillarspoke.com/

Vanliga frågor:

Hur långt tid tar det att få hjulen om man beställer komplett?

-Det tar ca 3-4veckor för leverantören att producera fälgarna, sedan tillkommer leveranstid och tid när dom ska byggas ihop. Totalt ungefär 6 veckor

Kan du bygga 45mm landsvägs tub hjul?

-Ja. Dom profilerna som jag kan bygga på fälgbroms landsväg är 38, 40, 45, 50, 55 eller 86mm.

Varför vill man ha assymetriska fälgar?

-Med assymetriska fälgar kan man bygga styvare hjul, speciellt bak då den största kraften är på drivsidan när man trampar. Man kan då få en jämnare fördelning på eker-spänningen driv jämfört icke drivsida vilket gör hjulet styvare och mer hålbart.

Jag är intresserad av hjul. Hur går jag till väga?

-För beställning eller kostnadsförslag så maila till jesperr.svensson@gmail.com

Kan du skicka hjulen när dom är färdigbyggda?

-Dom kan absolut skickas men jag föredrar att dom hämtas på plats för att slippa skador under leveransen.

Bygger du aluminium hjul också om man köper komplett?

-Nej. Vill man ha ett par kompletta hjul är det endast kolfiberhjul i finaste klassen som gäller. Har man däremot egna delar bygger jag gärna aluminium.

Vilka mått har du på dina kolfiberfälgar?

-På de modellerna jag bygger XC hjul på är det 30mm yttermått, 25mm innermått och 25mm höga (symmetriska) eller 27mm (assymetriska)
På landsväg är ytterbredden 25 eller 27mm, men jag föredrar 27mm.

Hur går man till väga med beställning/betalning?

-Vill man beställa ett par SRW hjul så får man först lägga en handpenning beroende på vilket hjulpar man vill ha. Sedan görs beställningen och resterande belopp betalas. Sen bygger jag ihop hjulen och du hämtar dom/får dom levererade när dom är färdiga. Betalning går att göra via swish, banköverföring eller faktura.
_MG_614920190412_213621

 

Annonser

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: