Om #SRW

#SRW – SLANGEN RACING WHEELS


Vad är Slangen Racing Wheels?

Det hela började på Eurobike 2015 i Tyskland. Jag var nere med jobbet för att kolla på intressanta cykelprylar och eventuella nya leverantörer när jag då kom i kontakt med en tysk hjulbyggare som verkade väldigt intressant.
2månader senare skrev jag till Martin ifrån Tyskland och vi började att skriva med varandra. Jag berättade att jag var intresserad av att bygga hjul och han hjälpte mig med alla kontakter.
Sedan dess har det utvecklats och under 2års tid har jag och några få testpiloter kört på hjulen och testat olika modeller och varianter.

Men varför ville jag bygga egna hjul och inte bara köpa ett par fina?
Jag ville ha det bästa man kunde få tag på.
Med hjälp av Martins expertis och många års erfarenhet av hjulbyggande så hjälpte han till med uträkningar på ekerspänning, specialborrade fälgar och allt man kan tänka sig för att få till ett perfekt uppspänt och styvt cykelhjul. Och det blev verkligen bra! Alla hjul jag bygger har specialborrade hål i fälgen så att ekern går in helt rakt i fälgen och inte böjer sig (som vanligt borrade fälgar gör). Interna nipplar var nu ett alternativ då det inte går om man inte borrar fälgen med rätt vinkel.
Och hjulen är verkligen snabba!


Jag som bygger hjulen heter Jesper Svensson, är 27år och bor för närvarande i Skövde där jag även håller på med mitt hjulbyggande.
Slangen Racing Wheels grundades av mig i slutet av 2018 och har sedan dess varit under utveckling vid sidan av mitt vanliga jobb på Volvo i Skövde. Jag har själv ett brinnande intresse för cykling och tävlar själv på en hög nivå i sverige (7a XCO SM 2021) så jag vet vad som krävs för att kunna cykla riktigt fort och ett par snabba och styva hjul är absolut en stor fördel för att lyckas!Är du ute efter ett par high-end hjul i den absolut bästa klassen? Då har du kommit rätt. Jag bygger dom gärna åt dig!

Jag bygger både hjul för mountainbike såväl som landsväg, cykelcross eller gravel. Högprofil eller låg, kanttråd eller tub. Det finns många möjligheter!
Så om du har några funderingar eller frågor så maila mig så kollar vi på ett prisförslag till det du söker. Maila till: jesperr.svensson@gmail.com

Alternativ 1:

Du köper ett par kompletta #SRW hjul.

Mtb finns följande alternativ:

Syntace M40 nav och pillar wing21 ekrar. Dom hjulena som jag själv kört på 2018/2019/2020/2021. Styva och pålitliga samt endast 1310g (wing21 ekrar kanttråd)
Pris: Maila för prisförslag

Extralite nav. För dig som vill ha det absolut lättaste man kan få tag på samtidigt som naven rullar otroligt lätt. Beroende på ekrar landar dom runt 1150-1180g
Pris Maila för prisförslag

Dt-240nav (ca 1280g)
Pris Maila för prisförslag

För Landsvägshjul så bygger jag med bla. Extralite, Syntace, dt-swiss och Bitex. (finns allt ifrån 30-88mm både clincher eller TUB)

Racer fälg-broms:
Extralite 40/45mm Maila för prisförslag
Extralite 50/55/60mm Maila för prisförslag
Bitex 40/45mm Maila för prisförslag
Bitex 50/55/60mm Maila för prisförslag

Racer disc-broms:
Syntace 40/45mm Maila för prisförslag
Syntace 50/55/60mm Maila för prisförslag

OBS MER MODLELER FINNS. MAILA FÖR KOMPLETT PRISLISTA!

Alternativ 2:

Du har alla delar som behövs för att bygga ihop ett par hjul men vill att jag sköter jobbet.
Pris bygge ett hjul: 800kr
Pris bygge ett par: 1500kr

Alla hjul som byggs helt kompletta av mig (alternativ 1) är specialanpassade för att matcha exakt dom komponenterna som kommer att användas. Fälgarna oavsett mtb eller landsväg är alltid specialborrade med exakt rätt vinkel för att matcha ingångsvinkeln på nippeln ifrån navet som kommer att användas. Genom att göra såhär så får man ut det mesta av fälgen/naven och därmed ett extremt styvt och slitstarkt hjul. Ju styvare hjul desto mindre kraft förlorar man när man trampar och livslängden blir längre. Alla hjul som byggs av mig byggs med hög precision med hjälp av specialtillverkade verktyg för att kunna mäta spänning på ett noggrant sätt. Du kommer garanterat inte att hitta ett styvare hjul på marknaden!
Jag bygger både med Intern och Externa nipplar.
Läs mer om varför man använder interna nipplar här på ENVEs hemsida

Jag erbjuder 1års crash-replacement ifrån inköpsdatumet på hjulen på alla mina egna hjul som jag bygger. Så om du skulle krasha och fälgen ex. spricker inom 1 år så byter jag dom åt dig gratis och du får köpa fälgen till ett reducerat pris!

Vid intresse av något av ovanstående alternativ eller prisfrågor mm. går det bra att kontakta mig via mail på jesperr.svensson@gmail.com
Du kan även kontakta mig via fliken Kontakt

Länkar:
Syntace: https://www.syntace.com/en_GB/
Extralite: http://www.extralite.com/
Pillar racing spokes: https://www.pillarspoke.com/
Sapim spokes: https://www.sapim.be/

20190412_213621

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: