Cykelvasan 2018

Då var årets höjdpunkt över, cykelvasan 2018 (eller?)

Får börja med att tacka farsan och bosse för dagens langning. Dessutom gick farsan upp 05.00 och åkte ner till starten för att lägga min cykel längst fram i fålla 1. Helt sjukt men det var fan folk där före honom!! (insläpp i fållan är 06.45!!) Stort tack iaf till farsan som gjorde den uppoffringen så jag kunde gå upp senare och slippa stå och vänta i starten i 2h.

Hur som helst så hade jag en bra startposition på dagens lopp vilket är en stor fördel. Dock fick jag inte en så bra uppvärmning, ca 10min på bosses cykel innan start men så kan det vara när man alltid är precis i tid.

Starten går och dagens mål med tävlingen är att gå med 1a klungan i mål. Jag är med hyfsat långt fram men det är sjukt hetsigt och folk pressar sig fram. Jag vet att det kommer spricka upp aningen i första depån då det smalnar av lite in i den, och sagt som gjort gör det de. Jag är med ganska långt fram (57e plats) och åker med gruppen. Nu kan man räkna ut att det kommer gå hårt i första ordentliga backen, den som är mot Risberg. Väl in mot backen trissas tempot upp högt och jag ligger inte med tillräckligt bra för att åka med täten. Det spricker upp och jag bestämmer mig för att börja jaga klungan. Det droppar av folk hela tiden och jag kör om, och efter ca 8min är jag ikapp första klungan. Då dras tempot upp ytterligare lite och eftersom jag har gått riktigt hårt fram tills nu så får jag släppa klungan. Jag ger upp och tappar ännu mer, får en flaska av farsan på toppen av ett krön, men efter en liten stund så ser jag att dom släpper av på tempot i klungan framför. Jag är helt själv nu mellan tätgruppen och 2a klungan och bestämmer mig för att ta tag i jagandet igen. Trycker på och nu kör jag på hårt tills jag är ikapp. Väl ikapp klungan precis efter Risbergskontrollen (ca 1km efter) så är tempot relativt lågt. Efter några minuter kommer det ytterligare ikapp några cyklister och nu är klungan ganska så stor. Tempot är fortfarande ganska lågt och det kommer ikapp ytterligare folk. Jag sitter med på kanske 20-40plac och nu förstår jag att det kommer gå jävligt hårt igen i Lundbergsbacken (eller vad den heter). Precis så blir det men denna gången orkar jag inte riktigt gå med täten (är åter igen lite för långt bak). Lundbergsbacken tar 2:01min och där har jag 404w i snitt (6.03w/kg) och åker ändå inte med täten så hårt gick det. Trycker ändå på i backen efter innan oxberg men tappar.
Nu är vi en klunga på ca 10pers som köttar på för att komma ikapp framförvarande. Det har bildats en tätgrupp, en andra grupp på ca 6pers och sen gruppen jag sitter med i. Gruppen framför oss ser vi nästan hela tiden men kommer inte riktigt ikapp. Vi är riktigt nära vid något tillfälle men kan inte riktigt hålla farten uppe så kommer inte ikapp. Med 2mil kvar känner jag att jag har fett mycket kramp i vänster benet. Så fort jag lutar mig lite framåt och trycker på så rycker det i benet och det krampar. Jag försöker ändå vara aktiv i dragjobbet tills det helt enkelt inte går mer. Då lägger jag mig längre bak i klungan och glider med. Grymt starkt jobbat av bla. Erik Åkesson, Lagerkrans och Emil Hedlund som tog en grymt stor den av dragjobbet. Bra kört grabbar!

Jag försöker hur som helst ladda om inför den kommande spurten (första prio är givetvis att inte bli avhängd haha!) Med ca 5km kvar till mål så är det lite högre tempo i klungan och det fightas mer om placeringarna. Jag tar det lugnt eftersom jag krampar i benet och ligger sist i klungan som är ca 12pers. In i Moraparken är det lite folk som börjar bli krokiga och jag börjar köra om. In i sista kurvan tar jag innern och får en hyfsad placering. Ligger på 5-6plats nu och med ca 300m kvar så drar Lagerkrans igång spurten. Jag är inte på den optimala positionen för att vinna denna spurten men jag spurtar på så gott jag kan. Lyckas få bra fart på cykeln och kör om alla förutom Lagerkrans som tar hem spurten i 3e klungan. 21a plats blev det för mig med endast 7sekunder upp till 2a klungan som var på 5pers. Dagens vinnare i herrklassen blev Micke Olsson i en spurtstrid mot en norsk. Grymt kul att Micke tar hem segern, grattis till den! Vinnartiden var ca 2.40 så vi har inte mer än 2min bakom. Helt ok!

Jag är faktiskt ganska nöjd med min insats idag. Inga incidenter/krasher eller liknande även fast det var nära några gånger (hetsiga motionärer..). De misstagen jag egentligen gjorde var att jag inte var med tillräckligt långt fram i backen upp mot Risberg, så jag fick jaga ikapp klungan då. Slösade massor energi för att gå ikapp givetvis vilket hade varit gött att slippa, men så är det. Resten av loppet var det egentligen inte så mycket mer att klaga på, jag orkade inte gå med i Lundbergsbacken och den efter mot Oxberg även fast jag kanske hade kunnat placera mig bättre in mot den. Det är svårt att vara rätt positionerad alltså….. Speciellt om man är lite trött och inte är 100% vaken hela tiden.

Siffror ifrån dagen: (Strava)
Placering: 21a (Resultat)
Tid: 2:42:37
Snitt hastighet: 35km/h
Snitt puls: 160
Max puls: 190
Snitt watt: 238w (3.55w/kg)
Watt NP: 281w (4.19w/kg)
Däcktryck: 1.7bar fram och bak

Skärmavbild 2018-08-11 kl. 14.01.15

För er som undrade körde jag med Schwalbe thunder birt 2.25 snakeskin bak (tubeless), och fram A.Dugast Fastbird tub. En riktigt grym kombo av snabba däck. Utöver det hade jag racer pedaler på cykeln för att jag gillar när fötterna inte glappar så mycket i sidled, och en rund 38T klinga fram. Brukar oftast köra med 36T oval men eftersom vasan är så snabbcyklad så fick det bli 38T rund (görs inte större än 36T oval absoluteblack)
Vikt på cykeln: 8.55kg som den är på bilden
Vikt på mig: 67kg

Bilder kommer !

_DSC1146_DSC1147_DSC1148_DSC1149

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: